Locatie

De groene wereld van Wognum

Hof van Wognum is aantrekkelijk gelegen aan de noordzijde van de oude dorpskern van Wognum. De nieuwe woningen staan op een historische locatie waar ooit de majestueuze katholieke kerk van Wognum stond, en later de Hieronymusschool. Op een bijzonder mooi plekje in Wognum met alles dichtbij.

Vanaf het Hof van Wognum wandelt en fietst u binnen enkele minuten een groene wereld binnen. Landerijen met boerderijen, duizenden fruitbomen en groene velden zo ver als het oog reikt. Als u hier gaat wonen dan ligt de rijke geschiedenis van dit deel van Westfriesland onder uw handbereik. 

Een locatie die al eeuwen in trek is 
Het dorp Wognum is al meer dan 1000 jaar oud. De plaats zou rond 900 zijn ontstaan, zoals is gebleken uit archeologische vondsten. Het gebied werd al in de Bronstijd bewoond, getuige de vuistbijlen en pijlpunten die bij opgravingen zijn aangetroffen tussen de huidige straten Oosterwijzend en Dorpsstraat.

Een leven van vis en fruit
In de 15e eeuw was de visvangst in Wognum de grootste bron van inkomsten. De inwoners profiteerden in 17e eeuw ook sterk van de scheepvaart van het nabijgelegen Hoorn. Ondanks dat Wognum in de 19e eeuw langzamerhand een typisch agrarische gemeente was geworden werd bij het ontstaan van de fusiegemeente Wognum in 1979 de drie baarzen in het gemeentewapen overgenomen van de daarin opgaande gemeente Nibbixwoud, die net als Wognum in 19e eeuw als gevolg van de opkomende fruitteeltbedrijven een agrarisch karakter had gekregen.

Wognum is tegenwoordig een levendig dorp met een ruim aanbod aan sportieve, maatschappelijke en culturele voorzieningen. Aan de grens van het dorp bevindt zich het Kreekbos; een recreatief natuurgebied van tien hectare met een speelweide, boomgaard, waterpartijen en wandelpaden.

Ligging Wognum
Wognum ligt op 20 minuten fietsafstand van het prachtige IJsselmeer. Binnen een half uur rijden bent u met de auto in Alkmaar, Enkhuizen, Hoorn en Medemblik. Dankzij een goede ligging ten opzichte van de A7 is het centrum van Amsterdam binnen 40 minuten te bereiken. Direct buiten Wognum liggen de prachtige uitgestrekte weidevelden, heerlijk om door heen te fietsen.

Wognum is een van de parels van West-Friesland. Het is een fijn en gemoedelijk dorp om te wonen. In het dorp kunt u terecht voor alle dagelijkse boodschappen. Wilt u uitgebreider winkelen? Dan is Hoorn slechts 8 kilometer verderop gelegen.